In het voorjaar van 2010 kwam ik via mijn schoonvader in contact met Ellen. Zij had ook al een ander paard van hem behandeld en deze was hierdoor veel beter gaan springen. We waren benieuwd hoe de behandeling bij mijn dressuurpaard uit zou pakken, omdat ik net de overstap naar het M2 ging maken en we merkten dat ze het toch wel moeilijker kreeg met de zijgangen.

 

Ellen ging aan de slag met Waronia en zag al snel waar haar probleem zit. Waronia haar spieren in haar lendenen waren niet soepel, waardoor ze moeite kreeg met haar zijgangen. Ellen heeft haar helemaal behandeld en zei na de behandeling ook dat het paard even moet wennen aan dat haar spieren losser waren. Daarom mocht ik haar de dag erna ook maar een beetje simpel en diep rijden, zodat ze kon wennen. 

Na 3 behandelingen merkte ik toch al resultaat. Waronia liet altijd al een mooie uitgestrekte draf zien, maar nu ging dat nog beter. We kregen zelfs een paar keer een 9 op een wedstrijd!

 

Onze resultaten in het M2 bleven ook niet uit. We reden direct iedere keer bij de beste vijf. Dit hebben we het hele seizoen volgehouden, en mede door deze mooie resultaten mochten we naar de Regio Kampioenschappen. Hier was ik zelf niet helemaal tevreden over onze eerste proef, maar het was uiteindelijk voldoende voor een vierde plaats en een startbewijs voor het afkampen. Deze proef ging veel beter en uiteindelijk werden we mooi 2de. Door dit resultaat mochten we naar het NK te Ermelo. Door toch wat spanning ging het hier iets minder en werden we 8e. Dit was niet voldoende voor een finaleplaats, maar ik ben blij met de ervaring die we toch weer opgedaan hebben.

 

Op dit moment hebben we de overstap naar het Z1 gemaakt. Dit gaat best aardig, maar ook nu kan er nog van alles verbetert worden. Toch merk ik dat ze steeds makkelijker van de grond gaat draven. Om dit ook in de oefeningen door te kunnen zetten, kunnen we alleen maar verder trainen en zorgen dat Waronia goed los door haar lijf blijft bewegen.

 

Ik ben blij dat we in contact zijn gekomen met Ellen. Niet alleen door de behaalde resultaten van afgelopen seizoenen, maar ook omdat je merkt dat het paard beter in haar vel zit en lekker door haar lijf loopt. Ze gaat nog steeds vooruit en blijft fijn voor je werken. 

 

Ellen bedankt voor het behandelen van Waronia en ik hoop nog lang met je te kunnen samenwerken. Veel succes met je eigen bedrijf!Ik heb een paard van 174 m, dus een behoorlijk groot paard. Hij had heel erg veel moeite om zichzelf te dragen en ging altijd heel erg op de voorhand lopen en dus te diep. Ellen heeft toen naar mijn paard gekeken en ze heeft hem een keer gemasseerd. Hij had een blokkade in zijn hals en in zijn rug. Ellen heeft hem toen gemasseerd. Het paard reageerde er heel erg goed op. En hij kon zichzelf steeds meer gaan dragen.

Door de massages kwam Ellen erachter dat brokken te veel was voor dit paard hij ging te veel opslaan in de spieren waardoor hij problemen kreeg met het buigen in de hals.

 

Ellen heeft ons toen geadviseerd om hem op muesli te zetten. Dit hebben we gedaan. En inderdaad zijn hals werd zichtbaar veel dunner en hij kon het beter volhouden om zichzelf te dragen. 

 

Het gaat nu erg goed met hem. Hij is er stukken beter aan en het is ook veel fijner om op hem te rijden.

 

De massages van Ellen hebben Zamorka heel erg veel goeds gedaan en ik ben blij dat ik met haar in contact ben gekomen. Natuurlijk moet hij van achter nog wat sterken worden maar door het rijden komt dit ook wel. 

 

Ik kan het iedereen aanraden als je een probleem hebt met je paard of pony contact op te nemen met Ellen want ze kan je echt verder helpen.En de massages zijn super goed ze kan je precies vertellen waar je paard of pony blokkades heeft! 

 

Ze heeft ons in ieder geval super goed geholpen.
Ik heb een D Pony en ik rij met deze Pony M2 dressuur en B springen.

 

Ongeveer een half jaar geleden ben ik in contact gekomen met Ellen. Mijn pony was altijd heel erg gespannen en durfde zich eigenlijk niet los te laten in zijn rug. Ook was hij erg gespannen in de manege en durfde niet te lopen, wij hadden al van alles geprobeerd voordat we in contact kwamen met Ellen en haar massages.

Toen Ellen langs kwam vertelde ze al dat de pony nog al wat blokkades had in zijn rug en dat hij wel een aantal behandelingen nodig had. Op het begin van de massage was hij heel erg gespannen en durfde hij zich niet los te laten. 

 

De 2de behandeling ging al een stuk beter en durfde hij zich te ontspannen. En de 3de massage ging super hij ontspande zich helemaal. Na die behandelingen konden wij al zien dat hij veel ruimer stapte als voor die tijd. Ook met rijden liet hij zich veel losser en kon hij de moeilijkere oefeningen veel beter aan. 

 

De pony zelf is nu veel meer ontspannen dan voor de behandelingen. Wij hebben de pony gefilmd voor de behandeling en na de behandeling. En dit hebben we samen met Ellen terug gekeken. Je kon echt een duidelijk verschil zien. Hij liep veel losser door zijn lichaam en niet meer zo gespannen. Ook durft hij zich nou los te laten in zijn rug.

 

Ellen heeft mij met deze pony goed geholpen en hij is er ook zeker veel beter van geworden. Helaas heeft hij deze winter stil gestaan. Maar we gaan hem binnenkort weer oppakken en laten jullie dan natuurlijk weten hoe het met de pony gaat.

 

Ik kan het jullie allemaal aanraden want de massages werken echt en je pony veranderd er ook echt van. 

bedrijf!Een mooie referentie op mijn Facebookpagina

 

1 september 2018

Een dier of mens word nooit slecht geboren, maar kan door een ervaring of door verkeerde gebeurtenissen, wel het vertrouwen in de mens verliezen, maar (wij) hebben kosten noch moeite bespaard, om deze ongelofelijke keiharde pony, met kwaliteiten de kans te geven om het vertrouwen terug te vinden in de mens, nu ben ik een onder de indruk van de mensen om ons heen die hetzelfde hadden en ook hun geïnvesteerde tijd, geduld, passie maar vooral hun ervaring in deze topper te willen steken, vanaf de eerste aanblik was ik ervan overtuigd en mede zij ook.. 

 

Its your time now Spectre

Heartbreaker x Country x quidam x Legaat

 

Mede een enorme dank aan Rick Logtenberg, voor zijn doorzettingsvermogen en het uit blijven dokteren en meedenken tot dit resultaat, en dan ook niet te vergeten Ellen Jenniskens die geholpen heeft met haar methode om de pony te ontstressen, wat geresulteerd heeft in een zeer positief effect. Wauw! Op Het event Paard en Beauty van Pink Stables maakte ik kennis met Ellen. We raakten aan de praat over wat zij doet in het dagelijks leven met de paarden en wat wij doen in het dagelijkse leven met 2MoveMindful..al pratend vertel je toch ook altijd wel waar je ook wel eens tegenaan loopt in dat waar je mee bezig bent.

Zo ook in dit gesprek, waarbij Ellen zegt: ‘Ik weet zeker dat een sessie met mijn paard je kan helpen.’ Mijn nieuwsgierigheid was aangewakkerd en afgelopen donderdag heb ik een sessie gehad met Ellen en Gazou (haar paard). Zo bijzonder! Gazou hield mij een spiegel voor en wat ik het beste kan doen. Weet je dat een paard volledig in het hier en nu leeft! Zij kijkt niet achterom of ver vooruit; ziet geen beren op de weg. Het was voor mij een waardevolle sessie!

Dank je wel Gazou en Ellen Jenniskens.