Regioleren Hippische College Limburg / Ellen's Equine Massage.

Een van de praktijkonderdelen van de opleiding paardensport en -houderij van Citaverde College Roermond is het regioleren. 

Hierbij gaan de studenten in kleine groepjes verschillende bedrijven in de regio bezoeken en krijgen zij inzicht in de mogelijkheden voor de beroepspraktijkvorming van hun opleiding en het toekomstige werkveld. Lees hier hoe studente Dana de Voigt het regioleren heeft ervaren!

 

" Tijdens het regioleren ben ik bij Ellen's Equine Massage in Horst geweest. Het was een leerzame dag waarbij Ellen Jenniskens eerst veel heeft verteld over alle spieren van het paard, dat was veel nieuwe informatie die ik nog niet kende. We hebben onder andere theorie gekregen over de spieren en de Latijnse namen van deze spieren, maar ook over de stofwisseling van het paard en de voeding. 

 

De uitleg werd afgewisseld met een stuk praktijk. We hebben de Latijnse spiernamen op de paarden geplakt met stickers om dit nogmaals te oefenen. Daarnaast hebben we de paarden zien lopen, toen moesten we echt aan de slag. We zijn zelf de paarden gaan masseren, daarvoor hebben we verschillende technieken geleerd. Zo gebruikt je op de hals een andere techniek dan bijvoorbeeld op het kruis. 

 

Na het masseren hebben we de paarden nogmaals zien lopen om te kijken of ze verbeterden na hun massage. Het was leuk om de verschillende massagetechnieken te leren, zeker omdat je dit ook bij je eigen paard toe kunt passen", Aldus Dana de Voigt. 

 

#hippischcollegelimburg

#citaverdecollegeroemond

#ellensequinemassage